Homepage
Stadion & Omgeving

Stadion & Omgeving

De geschiedenis van het Van Donge & De Roo stadion gaat terug tot het jaar 1902. Het jaar waarin Excelsior werd opgericht. Excelsior bestond toen uit jongeren uit de wijk Kralingen. Zij speelden hun eerste wedstrijden op een terrein bij het landgoed Woudesteyn. Na het terrein enige tijd te hebben verhuurd aan een renstal was het toe aan een grondige renovatie. Hierbij werd een tribune en kleedkamer van Sportterrein Kralingen aan het Toepad overgeheveld. De officiële opening was op 9 september 1939.

Na de Tweede Wereldoorlog bleek de capaciteit van 8.000 plaatsen soms niet voldoende. Door een aantal uitbreidingen werd deze verhoogd tot 11.000 plaatsen. De club ging veel heen en weer tussen de verschillende divisies en zat regelmatig in financiële problemen. In juli 1997 besloot men na lang plannen maken een nieuw stadion neer te zetten. De eerste paal voor de eerste twee nieuwe tribunes werd de grond in geslagen.

Uiteindelijk kon met hulp van een gemeentelijke subsidie het Stadion Stad Rotterdam Verzekeringen worden voltooid. Op 31 juli 2000 werd het stadion officieel geopend. In 2004 kreeg het onderkomen weer de naam Stadion Woudestein. De laatste verbouwing die plaatsvond was in 2016 toen de twee hoeken aan de zuidzijde werden dicht gebouwd. Hierdoor is de huidige capaciteit van het gehele stadion gestegen naar 4.400 plaatsen.

Sinds 1 mei 2017 draagt het stadion de naam Van Donge & De Roo Stadion en is het meer dan alleen een voetbalstadion. Het Van Donge & De Roo Stadion is een unieke evenementenlocatie waar diverse evenementen en partijen kunnen worden georganiseerd!

Van Donge & De Roo Stadion

Honingerdijk 110
3062 NX Rotterdam
Nederland

Van Donge en de Roo stadium of Excelsior